1. Zapraszam do mojej kuchni na pyszne i ekspresowe słodkie deserki ze słoiczka. Samo zdrowie, a wartość kaloryczna gdzieś między 400, a 500 kcal.

1. Płatki jaglane z morelami.

50 g płatków jaglanych gotuję w 200 ml (mleka, wody lub pół na pół) z 8 sztukami suszonych moreli. Dodaję pokrojone jabłko, 3 kostki gorzkiej czekolady do smaku.

2. Budyń cytrynowy.

Pół szklanki mleka sojowego gotuję z 3 łyżkami erytrytolu i sokiem z połówki cytryny. Drugie pół szklanki mleka dokładnie mieszam z 20 g mąki z tapioki lub ziemniaczanej. Kiedy mleko już się zagotuje energicznie łączę wszystko razem i mieszam na małym ogniu aż do budyniowej konsystencji. Dodaję łyżkę dżemu owocowego lub pokruszoną gorzką czekoladę i kiwi.

3. Płatki quinoa z suszoną śliwką.

50 g płatków quinoa gotuję w 200 ml (mleka, wody lub pół na pół) z 5 sztukami suszonych śliwek. Dodaję pokrojonego grejpfruta i 15 g orzechów włoskich.

SMACZNEGO! 🙂

(Visited 57 times, 1 visits today)