Małe, delikatne babeczki z kremem, orzechami i kiwi.

#bezmąkipszennej #bezglutenu #bezdodatkucukru

📝 Składniki na ciasto:

– 200 g mąki jaglanej

– 3 łyżki erytrytolu

– 100 g zimnego masła

– jajko

– łyżeczka proszku do pieczenia

📝 Składniki na krem:

– 125 g serka mascarpone

– 100 g gęstego mleczka kokosowego

– 2 łyżki masła orzechowego

– banan

📝 Dodatki:

– orzechy włoskie, orzechy ziemne, kiwi

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Ciasto: Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone zimne masło, jajko, erytrytol, proszek do pieczenia i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 min. Formę do pieczenia wypełnij ciastem i ponakłuwaj widelcem. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok. 10-13 min w temp. 180°C.

Krem: Mleczko kokosowe połącz z serkiem mascarpone, bananem i masłem orzechowym, a później dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji.

Do babeczek dodaj mleczno-orzechowy krem, posyp posiekanymi orzechami i plasterkami kiwi. Zjadaj ze smakiem. 🙂

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

Suplementy diety na Ceneo
(Visited 432 times, 1 visits today)