
Jaglane gofry na słono z serem, szynką, szpinakiem i suszonymi pomidorami. 🙂
#wysokobiałkowe #bezglutenu #warzywne
Składniki:
– 3 jajka
– 50 g sera żółtego
– 3 suszone pomidory
– 2 garści szpinaku
– 3 plasterki szynki
– 5 łyżek mąki jaglanej
– łyżeczka proszku do pieczenia
– masło klarowane do smażenia
+ przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do pizzy)
Dodatki:
– awokado, papryka czerwona, ogórek, szczypiorek
Sposób przygotowania
Ser zetrzyj na tarce, a mąkę przesiej. Roztrzepane jajka połącz z pokrojoną szynką, posiekanymi suszonymi pomidorami, szpinakiem i serem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj ciasto. Rozgrzej gofrownicę wysmarowaną masłem klarowanym, a później smaż gofry do zarumienienia. Podawaj np. z awokado, papryką, ogórkiem i szczypiorkiem. 🙂
Wartość odżywcza
Kalorie: 764 kcal
Białka: 52 g
Tłuszcze: 34 g
Węglowodany: 61 g
Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!