Słodka, jesienna przekąska z miodem i cynamonem.

#bezdodatkucukru #owsiane #bezglutenu

📝 Składniki:

 – 3 jabłka

 – 75 g płatków owsianych

 – 15 g orzechów laskowych

 – 15 g migdałów

 – 30 g rodzynków

 – kilka chipsów kokosowych

 – łyżka siemienia lnianego

 – 10 g pestki dyni

 – 10 g słonecznika

– 1/4 szklanki soku z pomarańczy

+ miód i cynamon do smaku

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Jabłka umyć, odciąć górę i wydrążyć środek nożem. Płatki owsiane połączyć z bakaliami, posiekanymi orzechami, dodać sok z pomarańczy, miód, cynamon i wymieszać. Jabłka nadziewać mieszanką i piec w piekarniku przez ok. 30 min aż jabłka będą miękkie w temp. 180 stopni Celsjusza.

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 45 times, 1 visits today)