Kanapeczki na ciepło z pysznymi dodatkami prosto z piekarnika. Tak się przełamuje rutynę w kuchni! 😛

#wegańskie #wytrawne #warzywne

📝 Składniki:

– 3 kromki chleba żytniego

– hummus klasyczny

– burak

– 250 g pieczarek

– 3 garści jarmużu

– łyżka oleju rzepakowego

+ przyprawy (papryka wędzona, papryka słodka, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, cebula suszona, suszona natka pietruszki, sól, pieprz)

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Buraka obrać i pokroić w plasterki. Pieczarki dokładnie umyć i także pokroić w plasterki. Buraka posmarować olejem, przyprawić i rozłożyć na jednej części blachy do pieczenia, a pieczarki wymieszać z jarmużem i zrobić to samo co z burakiem. Piec ok. 35 min – 45 min w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Pieczarki z jarmużem lepiej wyjąć wcześniej, po ok. 20 – 25 min. Chleb posmarować hummusem i dodać dodatki, czyli upieczonego buraka, pieczarki i chrupiący jarmuż.

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

+ bonusowo zapraszam do FIT FOODBOOKA

(Visited 21 times, 1 visits today)