Bezglutenowe kaszotto z łososiem, marchewką i groszkiem.


#bezjajek #bezglutenu #bezmleka

📝 Składniki:

– 50 g kaszy gryczanej

– 100 g łososia wędzonego

– 10 g masła klarowanego

– 1/2 cebuli

– 1/3 pora

– 2 marchewki

– 80 g groszku zielonego z puszki

 – kilka kropel soku z cytryny

+ przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, koperek, natka piteruszki)

📝 Dodatki:

– pestki dyni, słonecznik

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Kaszę gryczaną i marchewkę ugotuj do miękkości. Łososia pokrój na kawałki. Cebulę i pora posiekaj, a później podsmaż na maśle klarowanym. Dodaj ugotowaną, pokrojoną marchewkę, przepłukany zielony groszek i łososia, przypraw i podsmażaj jeszcze chwilę. Podawaj z kaszą gryczaną, skrop sokiem z cytryny, posyp pestkami dyni i słonecznikiem. Zjadaj ze smakiem. 🙂

Wartość odżywcza

Kalorie: 552 kcal

Białka: 36 g

Tłuszcze: 21 g

Węglowodany: 62 g

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

Wyciskarki do owoców - zobacz na Ceneo

(Visited 50 times, 1 visits today)