
Bezglutenowe kaszotto z łososiem, marchewką i groszkiem.
#bezjajek #bezglutenu #bezmleka
Składniki:
– 50 g kaszy gryczanej
– 100 g łososia wędzonego
– 10 g masła klarowanego
– 1/2 cebuli
– 1/3 pora
– 2 marchewki
– 80 g groszku zielonego z puszki
– kilka kropel soku z cytryny
+ przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, koperek, natka piteruszki)
Dodatki:
– pestki dyni, słonecznik
Sposób przygotowania
Kaszę gryczaną i marchewkę ugotuj do miękkości. Łososia pokrój na kawałki. Cebulę i pora posiekaj, a później podsmaż na maśle klarowanym. Dodaj ugotowaną, pokrojoną marchewkę, przepłukany zielony groszek i łososia, przypraw i podsmażaj jeszcze chwilę. Podawaj z kaszą gryczaną, skrop sokiem z cytryny, posyp pestkami dyni i słonecznikiem. Zjadaj ze smakiem. 🙂
Wartość odżywcza
Kalorie: 552 kcal
Białka: 36 g
Tłuszcze: 21 g
Węglowodany: 62 g
Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!