Jaglane kopytka na słono z 3 składników.

#bezglutenu #jaglane #bezmąkipszennej

📝 Składniki:

– 200 g kaszy jaglanej

– ok. 100 g mąki (mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej) – 1:3 proporcji mąki do ugotowanej kaszy

– jajko

– sól

+ cebula, pieczarki, cukinia, ketchup, szczypiorek

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać kilka razy w gorącej wodzie aż woda będzie przezroczysta. Kaszę ugotować w proporcji 2:1 wody do kaszy przez ok. 17-20 min. Ostudzoną kaszę dobrze zblendować i zagnieść ciasto z mąką i jajkiem. Podzielić na części, uformować rulony i pokroić na kopytka. Kopytka gotować w osolonej wodzie przez ok. 2-3 min od czasu wypłynięcia. Podawać np. ze smażoną cebulką, pieczarkami i cukinią. 🙂

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 248 times, 1 visits today)