Kolejny przepis z serii PIZZA NA JUŻ! W nowej wersji, tej bez dodatku mąki pszennej.

#bezglutenowa #zdrowa #łatwaiszybka

Składniki:

– 1/4 szklanki mąki ryżowej

– 1/4 szklanki mąki kukurydzianej

– 1/4 szklanki mąki jaglanej

– 1/4 mąki z tapioki lub ziemniaczanej

– jajko

– 3 łyżki mleka

– łyżeczka oleju

– szczypta soli

– łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatki: sos pomidorowy, przyprawy (natka pietruszki, suszona rukola, papryka wędzona, papryka słodka, przyprawa do pizzy…), szynka, szpinak, ser żółty.

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ze sobą połączyć, zagnieść ciasto, rozsmarować na papierze do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku przez 12 min w temp. 180 stopni Celsjusza. Posmarować sosem pomidorowym, dodać szynkę, szpinak i ser. Piec ok. 3 min aż ser się rozpuści.

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 109 times, 1 visits today)