Kiedy nie masz czasu na gotowanie kaszy lub atakuje mały głód na ratunek przychodzi makaron ryżowy, z którym poradzi sobie każdy kuchenny amator. 😀 Z warzywkami i serem jest mniami! 😛

#bezglutenowe #wegetariańskie #bezjajek

Przepis na 2 porcje

📝 Składniki:

– 100 g makaronu ryżowego

– cebula

– papryka czerwona

– pół puszki kukurydzy

– 3 marchewek

– 100 g sera camembert

– łyżka oleju rzepakowego

– 2 łyżki jogurtu naturalnego

– kilka pomidorków koktajlowych

+ przyprawy (sól, pieprz, curry, papryka słodka, papryka wędzona, majeranek)

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Makaron ugotować do miękkości na wodzie. Cebulkę posiekać i podsmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Marchewkę i paprykę pokroić w krótkie paski, a później dorzucić na patelnie. Lekko poddusić pod przykryciem, dodać przyprawy, kukurydzę i ser do roztopienia. Na koniec wszystko wymieszać z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, wtedy warzywka będą w pysznym kremowym sosie. Wkroić pomidorki i zjadać z makaronem.

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 97 times, 1 visits today)