Kasza jaglana na wytrawnie i po meksykańsku. Jest pikantnie, a apetyt się wyostrza tylko na więcej. 😛

#wegańskie #niskotłuszczowe #warzywne

📝 Składniki:

– 100 g kaszy jaglanej

– 1/2 czerwonej cebuli

– 140 g kukurydzy

– 1/2 papryki czerwonej

– łyżka oleju rzepakowego

– 5 ogórków kiszonych

– 120 g fasoli czerwonej

– 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

– świeża natka pietruszki

+ przyprawy (papryka wędzona, papryka ostra, czosnek granulowany, cebula suszona, czosnek niedźwiedzi, majeranek, sól, pieprz)

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Kaszę jaglaną ugotować do miękkości w proporcji 2:1 wody do kaszy. Cebulę posiekać, a paprykę pokroić na kawałki i razem lekko podsmażyć w garnku z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać trochę wody oraz fasolę i dusić kilka minut. Następnie wymieszać koncentrat pomidorowy z przyprawami i dodać na koniec gotowania. Ogórki pokroić, kukurydzę odsączyć z wody, natkę pietruszki posiekać i połączyć wszystkie składniki razem.

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 442 times, 1 visits today)