Zapachniałooo w całym domu! Marchewkowo-orzechowe ciacho z dodatkiem kawy znika szybciej niż zdążysz wyciągnąć z piekarnika. 😛

#fit #bezmleka #szybkieiłatwe

Przepis na foremkę 18 x 18 cm

📝 Składniki:

– 5 marchewek

– 3 jajka

– 100 g mąki orkiszowej

– 50 g mąki kukurydzianej

– 50 g mąki ryżowej

– 50 g proszku z budyniu waniliowego bez cukru

– 50 g oleju rzepakowego

– 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

– 50 g wiórków kokosowych

– 75 g orzechów ziemnych

– 50 g ksylitolu

– łyżeczka proszku do pieczenia

+ cynamon

+ skórka z pomarańczy

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Marchewkę zetrzeć na tarce. Wiórki kokosowe i orzechy ziemne zmielić na mąkę w młynku do kawy. Białka oddzielić od żółtek. Wszystkie suche składniki: przesiane mąki, zmielone wiórki kokosowe i orzechy, budyń, cynamon, skórkę z pomarańczy, proszek do pieczenia i ksylitol połączyć ze sobą. Kawę zaparzyć w 125 ml wody. Suche składniki połączyć z mokrymi, dodać marchewkę. Na koniec białka ubić na sztywną, puszystą pianę i delikatnie łyżką połączyć z ciastem. Piec ok. 50-55 min do suchego patyczka w temp. 180 stopni Celsjusza.

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 119 times, 1 visits today)