
Pomysł na zdrowe śniadanie lub kolacje… wytrawne placuszki warzywno-łososiowe z pokruszonym serem typu feta i szczypiorkiem.
#wysokobiałkowe #szybkieiłatwe #niskokaloryczne
Składniki:
– 250 g cukinii
– jajko
– 100 g wędzonego łososia
– 3 łyżki mąki orkiszowej
+ przyprawy (sól, pieprz, koperek)
– masło klarowane do smażenia
Dodatki:
– sok z cytryny, ser typu feta, szczypiorek
Sposób przygotowania
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odstaw na kilka minut i odciśnij nadmiar wody. Dodaj pokrojone kawałki łososia, jajko, mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Placuszki smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła klarowanego. Podawaj np. z serem typu feta, cytryną i szczypiorkiem. Zjadaj ze smakiem. 🙂
Wartość odżywcza
Kalorie: 430 kcal
Białka: 38 g
Tłuszcze: 15 g
Węglowodany: 35 g
Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!