Pulpety wołowe ze szczypiorkiem

Przepraszam wszystkie sympatyczne krówki, ale… wołowina wciąż jest najlepszym powodem, dla którego warto zapomnieć o kuchni roślinnej. 😛 Wół na stół i robimy pulpeciaki! Szybkie, proste, zdrowe… trochę #fastfitfood. 😀

Składniki:

– 500 g mielonej wołowiny

– łyżka musztardy

– jajko

– łyżka mąki jaglanej

+ sól himalajska, pieprz, ulubione przyprawy

+ posiekany szczypiorek

– mąka kukurydziana (na panierkę)

– smalec z gęsi (do smażenia)

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć, uformować małe pulpety i podsypać mąką. Smażyć ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem smalcu.

SMACZNEGO!

Makroskładniki

Kalorie: 723 kcal

Węglowodany: 7 g

Tłuszcz: 28 g

Białko: 109 g

10 pulpetów

1 pulpet – 72 kcal 🙂

by Mrs. Endorfina

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *