Wegańskie placuszki słodzone bananem z dodatkiem tofu, bez mąki pszennej.

#wegańskie #bezcukru #bezglutenu

📝 Składniki:

– 90g tofu naturalnego

– banan

– 100 ml mleka sojowego

– 25 g mąki kukurydzianej

– 25 g budyniu waniliowego

– łyżeczka proszku do pieczenia

📝 Dodatki:

– dżem brzoskwiniowy, rodzynki, mandarynka, orzechy nerkowca

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Tofu odsącz z nadmiaru wody i pokrusz do miski. Dodaj obranego banana, mleko, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Placuszki smaż na patelni i przewróć na drugą stronę, kiedy pojawią się bąbelki. Podawaj np. z dżemem, ulubionymi owcami, orzechami. 🙂

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 184 times, 1 visits today)