Ryba bez smażenia z podpiekanymi ziemniaczkami z letnią, zieloną surówką z cukinii i ogórka.

#bezglutenu #bezsmażenia #szybkieiłatwe

📝 Składniki:

– 100 g ryby

– 5 ziemniaków

– pół cukinii

– 2 zielone ogórki

– 1/3 pora

 – łyżka jogurtu naturalnego

+ świeża natka pietruszki, czosnek niedźwiedzi

+ przyprawy do ryby (sól, pieprz biały, papryka wędzona, koperek, majeranek)

– olej rzepakowy

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Rybę umyć, nasmarować lekko olejem i przyprawić. Ziemniaki chwilę ugotować, nasmarować olejem i przyprawić mieszanką ziół. Rybę i ziemniaki razem piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 20-30 min sprawdzając czy już są dobrze upieczone, rybę można wyciągnąć wcześniej. Cukinię i ogórka zetrzeć na tarce, dodać posiekanego pora, natkę pietruszki, sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi, a na koniec łyżkę jogurtu naturalnego.

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 47 times, 1 visits today)