
Warzywa z makaronem w wersji wzbogaconej o suszone pomidory, które nadają sałatce pyszny smak i aromat.
#wegańska #bezmięsna #beznabiału
Składniki:
– 100 g makaronu pełnoziarnistego
– 1/2 słoika suszonych pomidorów
– łyżka oleju ze słoika z suszonych pomidorów
– 250 g pieczarek
– 1/2 papryki czerwonej
– garść słonecznika
– garść pestek dyni
– 3 garście szpinaku
– kilka pomidorków koktajlowych
– 140 g kukurydzy
– świeża natka pietruszki
+ przyprawy (papryka wędzona, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, majeranek)
+ ewentualnie 3 łyżki płatków drożdżowych
Sposób przygotowania
Makaron ugotować. Słonecznik i dynię podprażyć na oleju z suszonych pomidorów. Później dodać umyte i pokrojone pieczarki, paprykę, przyprawy, płatki drożdżowe oraz suszone pomidory, smażyć razem. Na koniec dodać szpinak i dobrze wymieszać. Pomidorki pokroić, a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!