Szybki i smaczny pomysł na zdrową przekąskę lub kolację.

#wegańskie #roślinne #beznabiału

📝 Składniki:

– 90 g tofu wędzonego

– 50 g gotowanego buraka

 – 1/2 pomarańczy

– 2 garści sałaty z roszponką

– 15 g orzechów nerkowca

– łyżeczka oleju sezamowego

– cytryna

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Buraka pokrój w plasterki, a tofu i obraną pomarańczę w kostkę. Dodaj sałatę z roszponką, wymieszaj, polej olejem sezamowym, wyciśnij kilka kropel soku z cytryny do smaku i posyp orzechami nerkowca. Zjadaj ze smakiem. 🙂

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 111 times, 1 visits today)