Delikatne słodko-musztardowe śledzie w sosie z warzywami. 🙂

#bezdodatkucukru #bezglutenu #bezjajek

📝 Składniki:

– 50 g kaszy gryczanej

– 2 lub 3 filety śledziowe w oleju z cebulką

– 2 łyżki śmietany 18%

– 2 łyżeczki musztardy

– łyżeczka sosu sojowego

– kilka kropel soku z limonki

+ przyprawy (sól, pieprz, kurkuma, natka pietruszki)

– 100 g fasolki szparagowej ciętej

📝 Dodatki:

– pestki dyni

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Kaszę gryczaną ugotuj do miękkości. Śmietanę, musztardę, sos sojowy, sok z limonki i przyprawy dokładnie ze sobą wymieszaj. Śledzie i cebulkę odsącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki i połącz z sosem musztardowym.Włóż do lodówki lub podawaj na ciepło z kaszą, zieloną fasolką szparagową i pestkami dyni. 🙂

Wartość odżywcza

Kalorie: 536 kcal

Białka: 23 g

Tłuszcze: 25 g

Węglowodany: 50 g

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

Wyciskarki do owoców - zobacz ceny
(Visited 130 times, 1 visits today)