Delikatne s艂odko-musztardowe 艣ledzie w sosie z warzywami. 馃檪

#bezdodatkucukru #bezglutenu #bezjajek

馃摑 Sk艂adniki:

– 50 g kaszy gryczanej

– 2 lub 3 filety 艣ledziowe w oleju z cebulk膮

– 2 艂y偶ki 艣mietany 18%

– 2 艂y偶eczki musztardy

– 艂y偶eczka sosu sojowego

– kilka kropel soku z limonki

+ przyprawy (s贸l, pieprz, kurkuma, natka pietruszki)

– 100 g fasolki szparagowej ci臋tej

馃摑 Dodatki:

– pestki dyni

馃嵈 Spos贸b przygotowania 馃崕

Kasz臋 gryczan膮 ugotuj do mi臋kko艣ci. 艢mietan臋, musztard臋, sos sojowy, sok z limonki i przyprawy dok艂adnie ze sob膮 wymieszaj. 艢ledzie i cebulk臋 ods膮cz z zalewy, pokr贸j na mniejsze kawa艂ki i po艂膮cz z sosem musztardowym.W艂贸偶 do lod贸wki lub podawaj na ciep艂o z kasz膮, zielon膮 fasolk膮 szparagow膮 i pestkami dyni. 馃檪

Warto艣膰 od偶ywcza

Kalorie: 536 kcal

Bia艂ka: 23 g

T艂uszcze: 25 g

W臋glowodany: 50 g

Je艣li masz pytania, a mo偶e chcesz si臋 pochwali膰 wypiekami to pisz 艣mia艂o! 馃槢 Powodzenia i鈥 SMACZNEGO!

Wyciskarki do owoc贸w - zobacz ceny
(Visited 34 times, 1 visits today)