Domowy, bezglutenowy chleb gryczany prosto z pieca z masełkiem. 🙂


#beznabiału #bezglutenu #bezdrożdży

📝 Składniki:

– 300 g mąki gryczanej

– 400 – 450 ml wody gazowanej

– 2 jajka

– łyżka miodu

– łyżka siemienia lnianego

– 5 łyżek słonecznika

– łyżeczka soli

– łyżeczka proszku do pieczenia

📝 Dodatki:

– ulubione nasiona np. siemię lniane, sezam, pestki dyni

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Jajka wymieszaj z wodą i miodem, a suche składniki wymieszaj w drugiej misce. Mokre składniki przelej do suchych i wszystko dokładnie połącz drewnianą łyżką. Przelej do foremki z papierem do pieczenia, posyp nasionami i piecz 50 min w temp. 180 stopni Celsjusza.

Wartość odżywcza

Kalorie: 729 kcal

Białka: 35 g

Tłuszcze: 40 g

Węglowodany: 59 g

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

Grille elektryczne - sprawdź na Ceneo.pl

(Visited 510 times, 1 visits today)