Czekoladowo-orzechowe, legalne, bezcukrowe smakołyki dla każdego.

#wysokotłuszczowe #bezglutenu #beznabiału

📝 Składniki na ok. 10 trufli:

– puszka czerwonej fasoli

– 50 g gorzkiej czekolady 80%

– 15 g oleju kokosowego

– 15 g tahini lub masła orzechowego

– 50 g mąki kokosowej

+ ewentualnie 3 łyżki erytrytolu

📝 Dodatki:

– 50 g orzechów włoskich

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Fasolę odsącz i przepłukaj pod bieżącą wodą. Gorzką czekoladę rozpuść do płynnej konsystencji razem z olejem kokosowym, tahini lub masłem orzechowym i erytrytolem. Na koniec małymi porcjami dodawaj mąkę kokosową, dokładnie wszystko wymieszaj i uformuj trufle. Orzechy włoskie zmiel na mąkę w młynku do kawy i obtaczaj w niej trufle. Włóż do lodówki na ok. 1h aż się dobrze schłodzą.

Wartość odżywcza na 1 truflę

Kalorie: 125 kcal

Białka: 4,1 g

Tłuszcze: 8,1 g

Węglowodany: 8,2 g

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

(Visited 736 times, 1 visits today)