To dla takich przepis贸w tworz臋 bloga! 馃槢 呕a艂owa艂abym, gdybym nie zapisa艂a i ciesz臋 si臋, ze zawsze b臋d臋 mog艂a tu wr贸ci膰 i znowu powt贸rzy膰 te pyszne burgery!

#wega艅skie #bezm膮kipszennej #warzywne

馃摑 Sk艂adniki:

– 2 cebule

– 2 z膮bki czosnku

– olej rzepakowy

– marchewka

– 1/4 cukinii

– 100 g pieczarek

– 150 g s艂onecznika

– 3 艂y偶ki m膮ki z tapioki lub ziemniaczanej

+ przyprawy (kmin rzymski, papryka w臋dzona, papryka s艂odka, suszone pomidory, rukola, czarnuszka, s贸l, pieprz)

馃嵈 Spos贸b przygotowania 馃崕

Pokrojon膮 cebul臋 i posiekany czosnek podsma偶y膰 z dodatkiem oleju. Marchewk臋 i cukini臋 zetrze膰 na tarce, pieczarki pokroi膰 na ma艂e kawa艂ki i doda膰 na patelni臋. Wszystko razem przyprawi膰 i dusi膰 kilka minut. S艂onecznik zmieli膰 na m膮k臋 w m艂ynku do kawy. Wszystko dok艂adnie po艂膮czy膰 ze sob膮, lekko podsypa膰 dodatkiem m膮ki i uformowa膰 burgery. Piec w piekarniku przez ok. 35-40 min w temp. 180 stopni Celsjusza.

Je艣li masz pytania, a mo偶e chcesz si臋 pochwali膰 wypiekami to pisz 艣mia艂o! 馃槢 Powodzenia i鈥 SMACZNEGO!

(Visited 478 times, 1 visits today)