Wegetariańskie, warzywne burgery do zrobienia w domu od już, które idealne zastąpią wołowinkę i załatają białkowe dziury w diecie. 😛 Taka fit bułka z sałatowymi dodatkami to rarytas. 😀

Składniki na burgery:

– puszka ciecierzycy

– 4 marchewki

– 5 łyżek mąki gryczanej

– łyżka oliwy z oliwek

– jajko

+ przyprawy

Sposób przygotowania

Wystarczy odsączyć ciecierzycę z wody, zetrzeć marchewkę na tarce i wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować. Uformować burgery, ewentualnie obtoczyć dodatkowo w mące i smażyć na patelni z dodatkiem oleju.

Bułki przekroić na pół, posmarować masłem/awokado, dodać sałatę, pomidory, ogórki… ulubione dodatki i zajadać warzywne burgery.

SMACZNEGO! 🙂

(Visited 76 times, 1 visits today)