Marchewkowo-pietruszkowa zupa krem z kurczakiem i tahini.


#warzywna #bezglutenu #beznabiału

📝 Składniki:

– 750 ml bulionu

– 5 marchewek

– 2 pietruszki

– 3 łyżki gęstego mleczka kokosowego

– łyżka oleju lnianego

– 150 g piersi z kurczaka

– sok z cytryny do smaku

+ przyprawy (sól, pieprz, kurkuma, curry, imbir)

📝 Dodatki:

– szczypiorek, tahini

🍴 Sposób przygotowania 🍎

Marchewkę z pietruszką obierz, umyj i przekrój na pół. Warzywa z kurczakiem ugotuj na bulionie (ewentualnie dodaj cebulę, pora, seler). 3 szklanki bulionu zmiksuj z ugotowaną marchewką, pietruszką, mleczkiem kokosowym, olejem, sokiem z cytryny i przyprawami. Dodaj pokrojonego kurczaka, pastę sezamową i posyp szczypiorkiem. Zjadaj ze smakiem. 🙂

Wartość odżywcza

Kalorie: 476 kcal

Białka: 40 g

Tłuszcze: 23 g

Węglowodany: 33 g

Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! 😛 Powodzenia i… SMACZNEGO!

Grille elektryczne - sprawdź na Ceneo.pl

(Visited 22 times, 1 visits today)